We maken er een potje van / Reconstrueer het verleden.

NumansdorpStichting Archeologie Hoeksche Waard heeft een speciale scherventafel en gaat samen met het publiek in Numansdorp puzzelen en plakken om te kijken of de scherven tezamen een mooie vaas, kruik, pot of bord vormen. Reconstrueer het verleden onder het motto ‘maak er een potje van’. Activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar en ook leuk voor opa’s, oma’s en vaders en moeders.

Geschiedenis staat (gelukkig) weer in de belangstelling. Dat geldt zeker voor de geschiedenis van eigen stad, dorp of streek. Elke maand organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard een historische activiteit. Op woensdag 21 oktober wordt in samenwerking met de Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH) een workshop in de Bibliotheek in Numansdorp gegeven.

Vrijwilligers van SAH brengen scherven mee van kookpotten, borden en schalen, gevonden in de Hoeksche Waardse bodem. Samen met hen kan je proberen hiervan weer ‘ een potje ‘ te maken. Je kan dan ervaren hoe een archeoloog moet puzzelen om uit de scherven het oorspronkelijke voorwerp te reconstrueren. Dat het niet altijd lukt, mag duidelijk zijn.

De workshop is bestemd voor kinderen én volwassenen. Na afloop mogen deelnemers een historische scherf meenemen, afkomstig uit het Provinciaal depot.

Plaats: Bibliotheek Numansdorp | Weth vd Veldeweg 3 | Numansdorp |

Datum: woensdag 21 oktober 2015

Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur
Aanmelden gewenst, dit kan via debhw.nl of in de bibliotheek. De kosten bedragen € 5,00
Leden van bibliotheek of een historische vereniging en kinderen betalen € 2,50

Meer info:

Geertje Wiersma

Expert Educatie Collectie en Activiteiten

Postbus 7310 |3280 AC |Numansdorp

T 0186 653 432 | Gsm 06 1208 2305

[email protected]

www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Geplaatst

in

door

Tags: